Peuteropvang

Peuteropvang

Binnen IKC Kameleon zijn twee peutergroepen gevestigd. Op peutergroep blauw zitten de kinderen van twee tot drie jaar. Deze groep bevindt zich samen met babygroep turkoois in de unit buiten op het speelplein. Tevens is op deze groep de mogelijkheid om te kunnen slapen, voor de peuters die hier behoefte aan hebben.

Peutergroep groen bevindt zich naast de kleuterklassen in het hoofdgebouw. Op deze groep worden de driejarige peuters opgevangen. Onze ruimtelijke groepen zijn uitdagend ingericht. De peuters kunnen in verschillende hoeken (huishoek, bouwhoek, themahoek, leeshoek etc.) hun speelplezier beleven. Binnen de groepen werken wij themagericht en middels een dagritme. Dit biedt de kinderen structuur en ritme. De peutergroepen delen de buitenruimte met de baby’s en dreumesen. Hier is een zandbak, buitenkraan en veel natuurlijke elementen. De driejarige peuters spelen ook met regelmaat op het grote schoolplein samen met kleuters of met de BSO-kinderen.

Er vindt ook samenwerking plaats tussen de peuters en kleuters. Zo worden er enkele thema’s per jaar samen uitgevoerd en zien de peuters en kleuters elkaar op dagelijkse basis tijdens activiteiten en het vrij spelen. Hierdoor stimuleren wij een natuurlijke overgang van peuter naar kleuter.

Spelen en ontwikkelen met Startblokken

Op zowel de groep voor 0 tot 4 jarigen (dagopvang) als de peutergroep werken wij met het VVE-programma Startblokken. Door middel van spel- en ontwikkelingsmateriaal, buiten spelen, knutselactiviteiten, in de kring zitten, liedjes zingen en spelletjes doen, leren kinderen telkens weer wat nieuws. Op speelse wijze bereiden we de peuters voor op de basisschool en eventueel de buitenschoolse opvang. Ze wennen aan een dagritme van brengen, halen, samen eten, zingen, spelen en activiteiten. Opruimen, samenwerken, taakjes en zelf kiezen hoort daar ook bij. Zo bevorderen we niet alleen de zelfstandigheid, maar ook het zelfvertrouwen. Ook maken we gebruik van ons eigen ontwikkeld spel- en leermateriaal van Tijn, Anne & Tim.

Peuteropvang met kinderopvangtoeslag of subsidie?

Op IKC Kameleon bieden we zowel gesubsidieerde peuteropvang (voorheen peuterspeelzaal) aan als de peuteropvang met kinderopvangtoeslag. Inhoudelijk is er geen verschil tussen de peuterspeelzaal en de peuteropvang, alleen de kosten en de financiële vergoedingen zijn anders. Bekijk de Dienstomschrijving Peuteropvang 2-4 jaar 2021 voor meer informatie.

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)

Heeft uw kind een VVE-indicatie? Of wilt u hier meer over weten? Kijk dan op deze pagina.

© 2024 IKC Kameleon | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Plaats55 | Technische realisatie Sieronline B.V.